29 Ocak 2016 Cuma

Zencefil Ve Tarçınlı Kurabiye.


Malzemeler:

125 gr Yumuşak margarin(Tereyağ varsa olabilir),
1 Yumurta Sarısı,
1 Çay Bardağı Toz Şeker,
Yarım Çay Bardağı Pekmez(Harnup pekmezi,Üzüm Pekmezi,Hangisi varsa),
1 Paket Vanilya,
5 Çay Kaşığı Tarçın(silme),
1/4 Çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi,
Yarım Çay Kaşığı Zencefil,
4 Çay Bardağı Un,

 Yapımı:

Pekmez.Şeker.Yumurta Sarısını iyice kaşıkla ezelim.Yağı ve Baharatları koyup yoğuralım.Buzdolabına koyup 1 saat dinlendirelim.
Tezgaha unu serpip merdane ile  ince  açalım(yarım santim).
Şekilli kalıp varsa onunla şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye  dizip pişirelim.

Not:
Su bardağı,Çay bardağı ile kesebilirsiniz.

Çoçuklarımızın mutlu olduğunu göreceksiniz.Kıtır kıtır yemek hoşlarına gidecek.Yanına 1 Bardakta Süt:)Ohhhhhhhhhhhh:)))))))))

AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder