9 Ocak 2016 Cumartesi

kemik suyu ve taze soğanlı buğday çorbası




Merhabalar bugün sizinle  kışın yenilebilecek vitamin deposu ve şifa kaynağı bir çorba tarifi paylaşacağım. 

Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 tane kuru soğan 
Önceden kaynatılmış hazırlanmış kemik suyu
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Acı biber
3 Tane taze soğan 
1 Yemek kaşığı bulgur


Yapılışı:
Tencereye 1 gece önceden ıslatılmış buğdayı koyalım.Üzerine kemik suyunu dökelim.Kuru soğanı doğrayalım.tuz, acı, biber,salça  ve bulguru ekleyelim. eveeeeeeet :)))))))))) Tencerininnn altını ateşleyelim. Kaynayınca kısık ateşe alıp helme dökünceye kadar pişirelim. 3 tane taze soğanı doğrayalım. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ varsa tereyağ yoksa ayçiçek yağı da olabilir. Doğradığımız taze soğanı kavurup pişen çorbanın üzerine döküp karıştıralım. AFİYET OLSUN:)))))

BOL KAZANÇLI GÜNLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder