12 Ocak 2016 Salı

Patlıcan kavurmasına hoş geldiniz:)))))



Patlıcan kavurması.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı sıvı yağ(tereyağ  arzuya göre)
3 tane ince orta boy patlıcan
2 tane taze biber
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane iri domates
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,acı biber,kekik
maydanoz

Yapılışı:

Patlıcanları kabuklarını soymadan küçük kuşbaşı doğrayalım.Tavaya  yağı koyup soğanı doğrayalım.Birkaç çevirmeden sonra biberi atalım. Patlıcanları ve sarımsakları  tavaya atalım.Tuzunu atalım.Orta ateşte kavurmaya başlayalım.karabiber,acı biber  ve kekiğini koyalım.Kuşbaşı olarak doğradığımız domatesi koyup kavurmaya devam  edelim.Domatesleri çok ezmeden altını kapatıp maydanozla süsleyelim.
Yoğurtla (sarımsaklı) yiyebiliriz,Gözleme yapıp yiyebiliriz.Kıymalı kavurup yiyebiliriz.Mıkla yapıp yiyebiliriz.(üzerine kaşar rendeleyerek).

3 Tane Patlıcandan 5 Çeşit Yemek Yapabilirsiniz.
Rabbim  Nede Güzel Nimetler Vermiş.
Tembellik Yapmayıp Üretelim,
Afiyet Olsun.Evimizde Ocağımız Hep Yansın,Tenceremiz Kaynasın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder