11 Ocak 2016 Pazartesi

Kısır deyip geçmeyin:)




KISIR :

Malzemeler: 4 Kişilik

Kaç kişilik yapmak istiyorsak (kişi başına 1 çay bardağı hesaplayın.)İnce bulgur(köftelik)
1 yemek kaşığı domates kurusu
1 yemek aşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ(zeytin yağı da olabilir)
Tuz,Karabiber,Sumak,Kimyon.Fesleğen kurusu(yazın tazesi),Pul biber
Nar Ekşisi
Dere otu
Maydanoz
Nane(Tazesi  de olur
Taze soğan(4 tane)
Kuru soğan(1 tane orta boy)
Marul
Turşu(Yazın arzuya göre domates ve salatalık olur)

Yapılışı:

İnce bulguru ,1 kaşık domates kurusunu sıcak suyla ıslatıp,tuzunu atıp ağzını kapatalım,dinlenmeye bırakalım.
Taze soğan,Maydanoz,Nane Ve Dere otunu doğrayalım .
Tavaya yağı koyalım,orta boy soğanı doğrayıp kavurmaya başlayalım,salça ile de biraz daha kavurup ,dinlendirdiğimiz bulgurla,baharatları da koyup harmanlayalım.nar ekşisiyle ve yeşillikleriyle son dokunuşları yapalım.

Turşu Ve Marul ...Artık Lezzetin Doruğa Eriştiği Son Nokta:))
Afiyet Olsun.
Sevgiyle Kalın:)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder