Malzemeler:
1 Bağ Pazı(1 kilo)
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı dolmalık bulgur
Avuç ortası büyüklüğünde kıyma(1 Top)
1 Tane iri kuru soğan
3-4 Tane taze soğan
1 Yemek kaşığı domates kurusu
1 Yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Nane,
Kara biber,acı biber,kimyon,tuz
Sıvı yağ,
Üzerine:
Yoğurt
Tereyağ
Yapılışı:
Pazıları saplarından ayırıp yıkayıp hazırlayın.Tencerede kaynar suyu hazırlayın,Pazıları kaynar suya atıp,rengi değişince hemen alın.Tepsiye koyup soğumasını beklerken içini hazırlayın..Bütün malzemeleri geniş bir tasta karıştırıp hazırlayın.Yaprakları elinizde saramıyorsanız düz bir tabakta yayarak sarabilirsiniz.Tencereye dizdiğimiz yaprakların üzerine tereyağı koyup pişirelim.
AFİYET OLSUN:)OHHH... NEDE GÜZEL OLMUŞTUR....ELLERİNİZE SAĞLIK
SOFRALARINIZ BEREKETLİ OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder