13 Ocak 2016 Çarşamba
PİŞİ:)))
ÇOK KOLAYYY:))))))ÜŞENMEYİN.HAZIRLAMAK 10 DAKİKANIZI ALIR...
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 yumurta
2 kase yoğurt
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karbonat
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Geniş bir kaba unu koyalım.Ortasını açıp yumurta,yoğurt,çörek otu,tuz,karbonatı koyup yoğuralım,1 yemek kaşığı sıvı yağ ile elimizi yağlayarak yoğurmaya devam edelim.Ne yumuşak ne de sert bir hamur olacak.Hamuru kaba alıp ağzını kapatalım. 1 veya 2 saat dinlendirelim.
(Yoğurup hazırladığımız hamuru akşamdan buzdolabına koyup sabah kızartabilirsiniz.Dolaptan çıkarttıktan yarım saat sonra)
Tencereye yağı koyup ısınmasını bekleyelim.Elimizde açamıyorsak,düz bir tabak içinde açıp kızartmaya başlayabiliriz.Elimizi yağlarsak hamuru daha rahat açarız.Yağ çekmeyen pufidik pişilerimiz hazır.
Sabah kahvaltısında,ikindi çayında,yiyebileceğimiz süper bir lezzet.Çocuklarınız bayılacaktır.
Peynir,Zeytin,Reçelde Ne De Güzel Gider :)))))DEĞİL Mİ?
HAYDİ HANIMLAR TEMBELLİĞİ BIRAKALIM,
ŞİMDİ PİŞİ ZAMANIIIIII:)))))))))
AFİYET OLSUN:EVİNİZ BEREKETLİ OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder