13 Ocak 2016 Çarşamba

PİŞİ:)))





ÇOK KOLAYYY:))))))ÜŞENMEYİN.HAZIRLAMAK 10 DAKİKANIZI   ALIR...

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 yumurta
2 kase yoğurt
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karbonat
Tuz

Kızartmak için:
 Sıvı yağ

Yapılışı:

Geniş bir kaba unu koyalım.Ortasını açıp yumurta,yoğurt,çörek otu,tuz,karbonatı koyup yoğuralım,1 yemek kaşığı sıvı yağ  ile elimizi yağlayarak  yoğurmaya devam edelim.Ne yumuşak  ne de sert bir hamur olacak.Hamuru kaba alıp ağzını kapatalım. 1 veya 2 saat dinlendirelim.

(Yoğurup hazırladığımız hamuru akşamdan buzdolabına koyup  sabah kızartabilirsiniz.Dolaptan çıkarttıktan yarım saat sonra)

Tencereye yağı koyup ısınmasını bekleyelim.Elimizde açamıyorsak,düz bir tabak içinde açıp kızartmaya başlayabiliriz.Elimizi yağlarsak hamuru daha rahat açarız.Yağ çekmeyen pufidik pişilerimiz hazır.

Sabah kahvaltısında,ikindi çayında,yiyebileceğimiz  süper bir lezzet.Çocuklarınız bayılacaktır.

Peynir,Zeytin,Reçelde Ne De Güzel Gider :)))))DEĞİL Mİ?

HAYDİ HANIMLAR TEMBELLİĞİ BIRAKALIM,

ŞİMDİ PİŞİ ZAMANIIIIII:)))))))))


AFİYET OLSUN:EVİNİZ BEREKETLİ OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder